1. – 4. klase ciemojas pie ugunsdzēsējiem

         17. maijā visā Latvijā bija Ugunsdzēsēju un glābēju diena, tāpēc ikvienam bija iespēja doties ciemos pie glābējiem un ieskatīties viņu ikdienas darbā.

        Arī mūsu skolas sākumskolas skolēni devās ciemos pie Priekules ugunsdzēsējiem, kuri iepazīstināja ne tikai ar savu ikdienas darbu, bet arī ļāva uzvilkt ugunsdzēsēju apģērbu, ķiveri, darboties ar lielajiem griezējiem un no šļūtenēm laist ūdeni. Padarboties pie griezēja aparāta tika arī skolotāja Baiba. Diemžēl jauko ciemošanos pārtrauca ugunsgrēks Priekules novadā, un skolēniem bija iespēja redzēt, cik ļoti ātri glābēji spēj saritināt šļūtenes un doties uz notikuma vietu. Novēlam ugunsdzēsējiem mazāk nelaimju un vairāk atpūtas.

                                                        Skolotājas B.Rosvalde, G. Lācīte un D.Strēle

                                                                                                           18.05.2018.                                    

Smilšu pasaka par zelta putnu

       11. maijā sākumskolas skolēni kopā ar skolotājām S. Tomasi, D. Strēli, B. Rosvaldi un G. Lācīti devās uz Liepājas koncertzāli "Lielais Dzintars", lai noskatītos smilšu izrādi “Pasaka par zelta putnu”. Šāda veida izrādē skolēni piedalījās pirmo reizi. Skolēni varēja vērot ne tikai īsas baleta dejas, klausīties dziesmas, apgūt jaunus instrumentus, bet arī paralēli klausīties pasaku un vērot tā smilšu attēlojumu uz liela ekrāna. Izrādes norisē tika iesaistīti arī skatītāji, kuriem bija jāattēlo lietus skaņas.

            Pēc izrādes visi izmantoja skaisto laiku, lai apmeklētu Liepājas ezera putnu novērošanas torni, kur bez putniem un ezera augiem bija iespēja redzēt arī milzīgu daudzumu garkājaino odu.

                                                                              B.Rosvalde, 2.klases audzinātāja

                                                                                    14.05.2018.

Vieglatlētikas sacensības

       Š. g. 10. maijā Aizputes stadionā notika Liepājas rajona novadu IX skolēnu sporta spēļu vieglatlētikas sacensības. No mūsu skolas piedalījās 16 skolēni no 5.-9. klasei. Startējām vairākās disciplīnās. Ieguvām 3 medaļas. Rolands Paulauskis 3. vieta – lodes grūšana (10,04 m), Roberts Cīrulis 3. vieta - 200 m skrējiens zēniem (26,36 sek.), Amanda Stepiņa 3. vieta – 800 m skrējiens meitenēm (3,11,7).

                                                                                   Sporta skolotājs V. Svažs

                                                                                                  15.05.2018.

Mācību ekskursija

     Š.g. 27.aprīlī 4.- 8.klašu skolēni devās mācību ekskursijā. Pirmais apskates objekts – viens no Latvijas izcilākajiem arhitektūras pieminekļiem - Rundāles pils, kas nozīmīgs kā baroka laikmeta pils ansamblis ar pili, staļļiem un parku. Apskatījām greznās pils zāles, interjera priekšmetus un pastaigājāmies pa pils parku. 

    Tālāk devāmies uz Rīgu, lai veiktu dažādus uzdevumus “Escape Room” slēgtajās istabās. Izteiciens “Escape Room” ir nācis no angļu valodas un tiek tulkots kā “izbēgt no istabas”. Visas istabas ir pilnas ar noslēpumiem un mīklām, katra ar savu tematiku. 60 minūšu laikā jāveic dažādi pārbaudījumi, lai varētu no tās izkļūt.

      Trešais apskates objekts – filmu parks “Cinevilla”. Gida pavadībā devāmies ekskursijā pa kino pilsētiņu, uzzinājām, kā tiek būvētas dekorācijas, kā notiek filmēšana, skatījāmies fragmentus no Cinevillā uzņemtajām filmām. Un tad sekoja ekskursijas jautrākais moments – specefektu šova filmēšana. Katram, kurš vēlējās, bija iespēja iejusties epizodes galvenajā lomā un uzzināt, kā top specefekti. Diena bija iespaidiem bagāta un skolēni atzina – ekskursija ir izdevusies!

                                    Direktores vietniece audzināšanas jomā I.Ozola

                                                                                        8.05.2018.

Angļu valodas pēcpusdiena     

     4. aprīlī trīs 3.klases un trīs 4.klases skolēni devās uz Aizputi, lai piedalītos angļu valodas pēcpusdienā „Learn by doing”. Skolēni strādāja  darba grupās un savas zināšanas pārbaudīja, un pierādīja 7 dažādu tēmu  darbnīcās. Krotes Kronvalda Ata pamatskolu pārstāvēja: Enija Valdmane, Anda Rosvalde, Ksenija Kalvāne, Gvido Jankevics, Kendija Kņūtiņa un Darens Miltenis.

                                                             I.Zvirbule, angļu valodas skolotāja

                                                                                                  5.05.2018.

Goda nominācija mazpulcēniem

      Šī gada 20. aprīlī četri Krotes mazpulka mazpulcēni - Sindija Mierture, Zane Strēle, Danija Rosvalde un Matīss Norenbergs devās uz Rīgu aizstāvēt sevi Latvijas Mazpulku Goda nominācijā '' Augsim Latvijai''  kultūras pilī Ziemeļblāzma. Tur mazpulcēni prezentēja savu veikumu Mazpulkos piecu vai vairāku gadu laikā žūrijas komisijai, kur bija pārstāji no mazpulku padomes , IZM, Jauno Zemnieku kluba, LLKC un pati Latvijas Mazpulku padomes priekšsēdētāja. Mazpulcēni bija sagatavojuši prezentācijas par visu gadu projektiem un pētījumiem, veica savas mazpulku darbības analīzi, kā arī atbildēja uz komisijas āķīgajiem jautājumiem. Mazpulcēnu zināšanas tika pārbaudītas arī testā par Latvijas Mazpulku vēsturi, kā arī to darbības pamatvērtībām. Visi četri mazpulcēni ieguvuši  nomināciju„ Augsim Latvijai”.

                        Sindija Mierture un mazpulka vadītāja Indra Zvirbule

                                                                                5.05.2018.

Līderu diena 2018

        RISEBA Arhitektūras un mediju centrā H2O 20.aprīlī notika Līderu diena 2018. Tas bija projekta "Esi Līderis!" šī mācību gada noslēguma pasākums, kurā piedalījās ap 300 skolēnu un skolotāju no visas Latvijas. Tajā iepazināmies ar labākajiem darbiem pamatskolu grupā projektā "Es savai skolai" un starp vidusskolēniem- "Es savai videi". Tika apbalvoti laureāti konkursos, kas notika mācību gada ietvaros, tika pasniegta Līderu lielā balva, kuru iegūst, krājot punktus par dalību aktivitātēs. Bet visiem tā bija bagātas pieredzes diena. 

          Lai gan projekts "Esi Līderis!" svinēja jau 18 gadu dzimšanas dienu, Krotes Kronvalda Ata pamatskolā noslēgsies pirmais gads. Projektā darbojas trīs 8.klases skolnieces: Vanesa Bauže, Evelīna Jankevica, Jūlija Kņūta. Projekta ietvaros meitenes izzina sevi, savas prasmes, intereses, profesiju pasauli, savu sapņu profesiju, iespējas nākotnē utml.

         Piedaloties konkursā "Manas dzimtas profesiju koks", meitenes pētīja savu radinieku profesijas un izdarīja secinājumus, vai savu nākotni redz tādās vai tomēr atšķirīgās profesijās.

          Savukārt konkursā "Profesionālis" tika rādītas zināšanas par profesijām kādā jomā, piemēram, kādas profesijas pārstāvji strādā mārketinga nodaļā konkrētā uzņēmumā; varēja pierādīt savu radošumu jaunu produktu izstrādē.

         Projekta norises laikā skolā bija ieradies tā dibinātājs Jānis Stabiņš ar meistarklasi "Kā sagatavot sevi veiksmīgai karjerai?", kā arī Lauma Pūķe- viņa ir viena no komandas un ar projekta darbību iepazīstināja 6.klases skolēnus un vecākus. Lauma arī vadīja spēli "REAL LIFE" 8.un 9.klases skolēniem. Spēle, bet pieņemtie lēmumi ietekmē nākotni...

          Darbošanās projektā prasa gribasspēku, uzņēmību, laika plānošanu, sadarbības un komunicēšanas prasmes, kā arī citus resursus. Priekšā vēl viens darbīgs gads, lai dalībnieces saņemtu Latvijas Uzņēmējdarbības un menedžmenta akadēmijas apliecību. 

         Izturību līdermeitenēm un līdervecākiem!

                                             N.Norenberga, projekta "Esi Līderis!" skolotāja

                                                                                             25.04.2018.

"Jautrās notiņas" Aizputē

          22. aprīlī Aizputē notika ikgadējais dziedāšanas konkurss "Jautrās notiņas - 2018", kurā piedalījās jaunās dziedātājas no Skrundas, Kuldīgas, Medzes, Bārtas un Krotes. Mūsu skolu pārstāvēja 5 meitenes.  Jaunākā vecuma grupā (4 - 7 gadi) piedalījās un pateicības par piedalīšanos saņēma Emīlija Vecvagare, Marta Kalveniece un Vendija Jakšta. Vidējā grupā (8 - 11 gadi) piedalījās un pateicību saņēma Enija Valdmane.  Šajā pašā vecuma grupā piedalījās arī Laura Rosvalde, kura ieguva 2. vietu. Liels paldies skolotājai Initai Ozolai par bērnu sagatavošanu konkursam!

                                                                           Vecāku vārdā - Baiba Rosvalde

                                                                                                     25.04.2018.

                11.aprīlī 8.klases meitenes Vanesa Bauže un Evelīna Jankevica piedalījās Aizputes novada rīkotajā fizikas olimpiādē. Tā sastāvēja no tŗīs daļām:  testa, 3 uzdevumiem un praktiskā darba. Meitenes pašas teica, ka gājis labāk, nekā cerējušas.

Fizikas skolotāja Dz.Šterna

23.04.2018. 

SMU “Jautrie pirkstiņi”  un “Skalu puikas” Liepājā

                29.martā un 14.aprīlī Liepājā notika SMU reģionālie pasākumi “Cits bazārs”. 29.marta pasākumā “Jautrie pirkstiņi” ieguva nomināciju “Labākās tirgošanās prasmes”, 14.aprīļa pasākumā – “Labākā pārdošanas komanda”.  Arī “Skalu puikas” 29.03. tika pie nominācijas “Mārketinga speciālists”, bet 14.aprīlī ieguva  nomināciju: “Videi draudzīgs produkts” un Swedbankas simpātiju balvu.

SMU “Skalu puikas” konsultante Dz.Šterna

                                                                                                23.04.2018.

"Skrundas balss" un mūsējās

            Š. g. 7. aprīlī Skrundas kultūras namā norisinājās jauno vokālistu konkurss “Skrundas balss 2018”. Konkursā varēja piedalīties dziedātāji-solisti no Skrundas un citiem novadiem vecumā līdz 14 gadiem. No mūsu skolas piedalījās piecas dziedātājas – Emīlija Vecvagare, Marta Kalveniece, Vendija Jakšta (jaunākā grupa), Laura Rosvalde (vidējā grupa) un Enija Valdmane (vecākā grupa). Kopā piedalījās 29 dziedātāji. Arī mūsu skolas dziedātājas guva labus panākumus. Emīlija Vecvagare ieguva 2. vietu savā grupā, Laura Rosvalde 1. vietu un arī Enija Valdmane 1. vietu savā vecuma grupā. Pārējie bērni saņēma Pateicības rakstu un nelielu dāvaniņu par piedalīšanos. Liels paldies skolotājai Initai Ozolai par bērnu sagatavošanu konkursam!

                                                                                 Vecāku vārdā-I.Kalveniece

                                                                                                      18.04.2018.

Lejaskurzemes dziedātājas

       12. aprīlī Liepājā notika folkloras kopu dziedātāju Lejaskurzemes pusfināls. No Krotes skolas piedalījās Marija Elīna Lācīte, Laura Rosvalde un Enija Valdmane, kuras nopelnīja Lejaskurzemes Lielās dziedātājas titulu. Sindija Mierture un Ieva Ikerte ir Lejaskurzemes Varenās dziedātājas un 22. aprīlī piedalīsies konkursa finālā Rīgā. Lai viņām veicas! 

                                                                              L.Strēle, "Traistēnu" vadītāja

                                                                                                       13.04.2018.

Vizuālās mākslas olimpiāde

            Vizuālās mākslas olimpiādē 2018. gada 11. aprīlī, ko organizēja un rīkoja Aizputes Mākslas skola, mūsu skolu pārstāvēja Ieva Pocjus (1.kl.), Marija Elīna Lācīte (3. kl.) un Kendija Kņūtiņa (4. kl.). Olimpiādes tēma “Mīļdzīvnieciņi”.  Uzdevums - veidot tematisku aplikāciju  plēšanas tehnikā.

                                                                                                   12.04.2018.

Skatuves runas konkurss

          Vienā valodā raud visi ļaudis, vienā valodā tie smej, bet Dzimtā valoda ir dārgums, kas jāglabā, jāsaudzē un jākopj. Skaidrās valodas konkursā  - skatuves runas konkursā – šogad no Priekules novada piedalījās Krotes Kronvalda Ata pamatskolas 3. klases skolniece Līva Vēkause. Viņas rezultāts – 46,5 punkti no 50 iespējamiem un 1. pakāpes diploms no VISC.

Līga Strēle, "Traistēnu"vadītāja

6.04.2018.       

Ir atkal marts un atkal satikšos ar pavasari...

           ...tiksimies atkal nākampavasar šai pašā vietā, šai pašā laikā...

         Ar šiem vārdiem šķīrāmies pirms gada. Atkal pavasaris, atkal ciemiņu gaidīšanas laiks Krotes skolā.

          Tā 29. marta rītā skolas zāli piepilda mūsu ciemiņi- skolēnu vecvecāki un Bunkas pagasta pensionāri, lai skatītos skolēnu un skolotāju sagatavotos priekšnesumus, lai baudītu kafiju un skolas kolektīva sarūpēto rasolu un plātsmaizes, lai ļautos jautrības mirkļiem kopā ar skolotāju Zigrīdu Dūdumu, lai priecātos, lai parunātu, lai apņemtos ...tiksimies atkal nākampavasar šai pašā vietā, šai pašā laikā...

                                                                 Skolotāja Sandra Tomase

                                                                                            6.04.2018.

VII Mūzikas olimpiāde 2018

        Šī gada pavasarī notika VII Mūzikas olimpiāde. Mūsu skolu Priekules novada olimpiādē pārstāvēja 9.klases skolniece Sindija Mierture. Olimpiādes tēma bija: Muzicē un saceri – ar veltījumu Latvijas simtgadei!

          Katrs olimpiādes posms sastāv no 4 daļām:

·         Teorētiskā daļa ar mūzikas klausīšanos un analīzi

·         Ritmizēšana un solfedžēšana

·         Tautasdziesmas atskaņošana koncertizpildījumā

·         Savas kompozīcijas atskaņošana

     Novada olimpiādē tika  iegūta 2.vieta un tiesības pārstāvēt Priekules novadu kultūrvēsturisko novadu olimpiādē Kurzemē- Talsos.  Sindija savu kompozīciju  „Latvju karavīra pārdomas” sarakstīja vijolei ar klavieru pavadījumu. Tajā attēlotas karavīra pārdomas karā, skumjas pēc mājām un saviem tuviniekiem. Talsos tika iegūta liela pieredze, klausoties citu dalībnieku uzstāšanos. Priecājos par Sindijas lielo centību un atbildību, gatavojoties pasākumam.

                                                                       Mūzikas skolotāja Inita Ozola

                                                                                                         4.04.2018.

Mazo vokālistu konkurss „Priekules novada Cālēns”

        23.martā jau sesto gadu norisinājās mazo vokālistu konkurss. No mūsu pirmsskolas grupiņām pasākumam cītīgi gatavojās Emīlija Vecvagare (4 g.), Marta Kalveniece (5 g.) un Vendija Jakšta (5 g.). Katram dalībniekam bija jāsagatavo divas dziesmas, kuras varēja dziedāt a capella, kāda instrumenta vai fonogrammas pavadījumā. Pirms konkursa notika uzstāšanās kārtas numura izloze. Konkursu vadīja lelle Lupa no bērnu iecienītās TV pārraides „Kas te, es te”. Pasākums dalībniekiem, vecākiem un pedagogiem bija īsti svētki – skaisti noformēta skatuve, speciālas piemiņas nozīmītes katram bērnam ar konkursa logo, ziedi un diplomi. Kopumā konkursā piedalījās 15 dalībnieki, konkursantus vērtēja žūrija. Galveno balvu un titulu PRIEKULES NOVADA CĀLĒNS – 2018 ieguva Emīlija Gailīte no Priekules.

       Mūsu meitenes ieguva titulus: EMĪLIJA – Teatrālākais cālēns, MARTA – Noslēpumainākais cālēns, VENDIJA – Košākais cālēns. Paldies ģimenēm par atbalstu, sagatavojot bērnus konkursam!

     7.aprīlī Emīlija, Marta, Vendija, Laura Rosvalde (2.kl.) un Enija Valdmane (3.kl.) dosies un konkursu „Skrundas balss”. Lai skanīgas balsis un prieks dziedāt!

                                                                             Mūzikas skolotāja Inita Ozola

                                                                                          4.04.2018.

Rēķini galvā 

            Piektdien, 23. martā,  Rīgas 28.vidusskolā notika starptautiskā projekta “Rēķini galvā” Latvijas kārtas fināls. Šīs sacensības Latvijā notiek katru gadu, un šogad tās notiek  jau sešpadsmito reizi.

            Trijās sacensību nacionālās atlases neklātienes kārtās šogad startējuši 3976 Latvijas skolēni un veterāni. Trīs mēnešus notika mērošanās spēkiem vairākās disciplīnās – saskaitīšanā, atņemšanā, reizināšanā, dalīšanā un skaitļu salīdzināšanā.

            Latvijas kārtas fināls notika 23.martā Rīgas 28.vidusskolā, pulcējot 84 dalībniekus, kas sevi pierādīja kā labākos neklātienes 3 kārtās. Līdzjutēji sacensību norises gaitu varēja vērot tiešraidē skolas svinību zālē uz lielā ekrāna, mājās savos viedtālruņos vai datoru ekrānos.

            Jau otro gadu mūsu skolu pārstāvēja 4.klases skolnieks Darens Miltenis. Viņš startēja 4.-6.klašu grupā. Jāpiebilst, ka Darens bija vienīgais 4.klases skolēns, pārējie bija no 5.un 6.klases. Darens laboja savus personīgos rekordus un ieguva 12.vietu.

Matemātikas skolotāja Dz.Šterna

                                                                                                        4.04.2018.

Skolēnu mācību uzņēmumu pasākums CITS BAZĀRS pavasarī

    10. martā Rīgā notika Latvijas lielākās izglītības biedrības Junior Achievement Latvija un LIAA projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros īstenotais skolēnu mācību uzņēmumu pasākums “Cits Bazārs”.

    2017./2018. māc. g. JALatvija reģistrēti gandrīz 1200 Skolēnu mācību uzņēmumi.

       Mūsu skolas SMU “Jautrie pirkstiņi” un “Skalu puikas” starp 270 skolēnu mācību uzņēmumiem no visas Latvijas. Pasākuma “Cits Bazārs” laikā noskaidroja veiksmīgākos un perspektīvākos SMU dažādās kategorijās – labākais stends, inovatīvākā biznesa ideja, labākā pārdošanas komanda, sociāli atbildīgākais uzņēmums, aktīvākais uzņēmums sociālajos medijos un komerciālākais un uz zināšanām balstīts produkts.

    “Radīt preci vai pakalpojumu patiesībā ir vieglākais skolēnu mācību uzņēmuma uzdevums. Dalība pasākumā, kurā ne tikai jāspēj sava prece prezentēt un pārdot visdažādākajiem apmeklētājiem, ir daudz lielāks izaicinājums. Īpaši tad, ja līdzās tirgojas vēl 269 uzņēmumi- tā ir sīva konkurence, ar kādu nāksies saskarties arī reālā biznesa vidē ”- stāsta JALatvija valdes priekšsēdētājs Jānis Krievāns.

    Vienu no simpātiju balvām, ko pasniedza LU Biznesa, ekonomikas un vadības fakultāte – ieguva SMU ”Jautrie pirkstiņi”.

                                         Sandra Tomase, SMU „Jautrie pirkstiņi” konsultante

                                                                                         21.03.2017.

Mūsu labākie!

     1.septembrī  daudzi skolēni izvirza  sev mērķi – saņemt liecību pie eglītes Ziemassvētkos. Gluži nemanot ir pagājis šī mācību gada 1.semestris un 21.decembra vakarā sapņi piepildījās.

    Šogad mainījās apbalvošanas kārtība 1.,2.un 3.klasē. 1.klasē audzinātāja Pateicību saņēma Ieva Pocjus, Annija Bunce, Roberts Pūris. 2.un 3.klasē – Gudrinieka liecības, ja vērtējumi nav zemāki par 7 ballēm un visos apguves rādītājos ir “+”. 2.klasē Gudrinieka liecību saņēma Laura Rosvalde, 3.klasē- Marija Elīna Lācīte un Ksenija Kalvāne.

                Bronzas liecības saņēma Rolands Paulauskis (9.kl.)  -  7,00,

                                                           Ildze Druņģe(4.kl.) -  7,10,

                                                           Matīss Norenbergs (9.kl.) – 7,13,

                                                           Anita Figoriņa (5.kl.) – 7,18,

                                                           Kate Agnese Lācīte (4.kl.) - 7,20,

                                                           Vanesa Bauže (8.kl.) – 7,31,

                                                           Sindija Mierture (9.kl.) – 7,38,

                                                           Mariss Kadaģis (7.kl.) – 7,40,

                                                           Daniela Amanda Kņūta (6.kl.) – 7,43,

                                                           Evelīna Jankevica (8.kl.) – 7,44.

                Sudraba liecības saņēma: Danija Rosvalde (9.kl.) -7,50,

                                                            Darens Miltenis (4.kl.) – 7,60,

                                                            Gvido Jankevics (4.kl.) – 7,70,

                                                            Karlīna Samata (7.kl.) – 7,73,

                                                            Gatis Kadaģis (5.kl.) -7,82.

                Zelta liecības saņēma :     Jana Pušinska (5.kl.) – 8,36,

                                                             Kendija Kņūtiņa (4.kl.) – 8,50.

                Sūrapa liecības šogad : 2.klasē Sindijai Kalvānei un Henrijam Pūrim, 3.klasē – Marekam Buncim, 4.klasē – Viktorijai Ninai Jansonei, 5.klasē – Sanijam Jakštam, 6.klasē – Rūtai Matjasai, 8.klasē- Endijam Dārzniekiem, 9.klasē – Arnim Jānim Jarutim.

                Pateicības par sadarbību ar skolu saņēma Sindijas un Ksenijas Kalvānes ģimene, Līvas Vēkauses ģimene, Ivo un Mairas Šulcas ģimene, Andas Rosvaldes ģimene, Enijas un Rimanda Valdmaņa ģimene, Marijas Elīnas Lācītes ģimene, Ildzes, Madara un Marisa Druņģa ģimene, Gata un Marisa Kadaģa ģimene, Janas Pušinskas ģimene, Maijas Pauzeres ģimene, Vanesas Baužes ģimene, Edgara Voitkēviča ģimene, Zanes un Raivija Strēļa ģimene.

Jaunais gads mums atkal dos dienas-

Diena pēc dienas ar darbu lai pildās,

Kā ar medu piepildās šūnas!

                Lai īstenojas Jaunā gada sapņi!

Dzidra Šterna –direktores vietniece izglītības jomā

3.01.2018.     

Ja strādā, tad varam lepoties!

     Decembris ir saspringts laiks skolēnu mācību uzņēmumiem, jo tad dažāda līmeņa SMU gadatirgos tiek prezentēti šajā mācību gadā radītie produkti. Mūsu skolā ir trīs SMU: “Skalu puikas”, “MPV” un “Jautrie pirkstiņi” .

      2.decembrī Liepājā  vienlaicīgi notika divi reģionālie SMU gadatirgi. Tajos piedalījās “Skalu puikas” un “Jautrie pirkstiņi”. “Skalu puikas” ieguva nomināciju “Uzņēmēja talants”, bet “Jautrie pirkstiņi” nominācijas” Labākā dāvana” ,“Labākās tirgošanās prasmes” un Swedbank simpātiju balvu.

    9.decembrī abi šie uzņēmumi piedalījās Rīgā Latvijas mēroga SMU gadatirgū CITS BAZĀRS. “Skalu puikas” ieguva nomināciju “Videi draudzīgs produkts”, bet ” Jautrie pirkstiņi”  nomināciju “Sociālo mediju aktivitāte” pamatskolu grupā.

   16.decembrī “Skalu puiku” un “Jautro pirkstiņu” produkciju varēja iegādāties Priekulē Ziemassvētku tirdziņā.

    Trešā skolēnu mācību uzņēmuma darbības virziens ir pakalpojumu sniegšana. SMU “MPV” darbojas visa devītā klase. Ir patiess prieks par šiem jauniešiem, kuri reizi nedēļā palīdz mūsu skolas pensionētajai skolotājai N.Dīķei saskaldīt un sanest malku, pretī neprasot neko. 

SMU “Skalu puikas” konsultante  Dz.Šterna

3.01.2018.           

Vispasaules Reizrēķina tabulas diena

    “Uzdevumu risināšana ir māksla, ko tāpat kā klavierspēli, peldēšanu vai slēpošanu var apgūt tikai ar nemitīgu vingrināšanos.”                

 G. Poija, ungāru matemātiķis

     Lai varētu risināt matemātikas uzdevumus, ir jāprot saskaitīt un atņemt, reizināt un dalīt.

    29. septembris ir Vispasaules Reizrēķina tabulas diena. Šajā dienā tika organizētas starptautiskas sacensības. Tajās piedalījās 3885 skolas no 32 valstīm. No Latvijas piedalījās 3 skolas: Jūrmalas sākumskola “Atvase”, Vaiņodes vidusskola un Krotes Kronvalda Ata pamatskola.

    Sacensībās bija trīs etapi : 1.- reizrēķina piemēriem jāraksta atbildes rakstiski; 2.- jāatbild mutiski, 1 min. laikā jānosauc pareizās atbildes dotajiem piemēriem un 3. etapā – komandas darbs- jāatrisina  dažādi uzdevumi. Liekas, ka visvieglākā bija rakstiskā daļa, grūtāk - strādāt komandā, jo ne viens vien bija uztraucies. Tās izveidoja pēc nejaušības principa, bet īsts pārbaudījums bija mutiskās atbildes.  

    Pēc darbu izlabošanas, punktu saskaitīšanas Valsts svētkos diplomus saņēma Ildze Druņģe (4.kl.) 1. vieta – 174 punkti, Evelīna Jankevica (8.kl.) 2. vieta – 172,5 punkti, Kendija Kņūtiņa (4.kl.) - 2. vieta – 172,5 punkti, Darens Miltenis (4.kl.) - 172 punkti. Patiess prieks par apbalvotajiem bija 4. klases audzinātājai Gunitai Lācītei.

    Labākos rezultātus klasēs uzrādīja:

            3. kl. Jūlija Domenika Krūmiņa (62 p.)

                     Anda Rosvalde (50 p.)

                     Marija Elīna Lācīte (37 p.)       

            4. kl. Ildze Druņģe (174 p.)

                      Kendija Kņūtiņa (172,5)

                      Darens Miltenis (172 p.)

            5. kl. Jana Pušinska (170 p.)

                      Anita Figoriņa (158 p.)

                      Līga Drāzniece (153 p.)

            6. kl. Daniela Amanda Kņūta (167 p.)

                     Gabriels Rosvalds (167 p.)

                      Katrīna Grulle (165 p.)

            7. kl. Mariss Kadaģis (163 p.)

                     Līva Lelde Štēbele (162 p.)

                     Karlīna Samata (161 p.)

            8. kl. Evelīna Jankevica (172,5)

                     Jūlija Kņūta (170 p.)

                      Dāvis Katlaps (136,5 p.)

            9.kl. Danija Rosvalde (164 p.)

                    Sindija Mierture (162,5 p.)

                     Matīss Norenbergs (160,5 p.)

    Paldies skolotājām S. Tomasei, I. Ozolai, G. Spiģerei, G. Lācītei, N. Norenbergai par atbalstu konkursa organizēšanā.

    Aicinu parādīt savas rēķināšanas prasmes galvā konkursā “Rēķini galvā” portālā miksike.lv, kas sākās 4. decembrī.

   Matemātikas skolotāja Dz.Šterna

18.12.2017.                

"GNOSJÖ HJÄLPER" atkal skolā

      Kopš 1998.gada mūsu skolai milzīgu palīdzību un atbalstu sniedz palīdzības organizācija no Zviedrijas "GNOSJÖ HJÄLPER". Sadarbību uzsāka skolotāja Zigrīda Dūduma, kura tad bija skolas direktore. Un kopš tā laika zviedru draugi ar humāno palīdzību skolā ir ieradušies daudz reižu. Paldies, skolotāja Dūduma!

       Visu šo laiku kā tulks strādā Baiba Griezīte. Viņa 1995.gadā mācījusies Zviedrijā, kad  no palīdzības organizācijas meklējuši cilvēkus ar zviedru- latviešu valodas zināšanām sadarbībai ar Latviju. Tā Baiba kļuva par vidutāju, jo vienmēr noskaidro, kas visvairāk skolā nepieciešams, un ļoti labu draugu. Paldies Tev, Baiba!

        Nav skolā tādas telpas, kur nebūtu "zviedru" gādātās lietas- gan klašu telpās, gan zālē, gan gaiteņos, gan ēdamzālē, gan pirmskolas telpās, gan datorklasē, gan skolotāju istabā un direktores kabinetā. Daudz, ļoti daudz!

       Šogad pirms Ziemassvētkiem atkal saņēmām kārtējo sūtījumu- kopējamo papīru, krāsaino papīru, papīra dvieļus, tualetes papīru, pildspalvas, karstās līmes stienīšus, dvieļus, audumus, tamborējamos diegus, diegus aušanai un adīšanai, adāmadatas, šujamadatas, elektrisko vafeļpannu, konfektes, sausmaizītes, rotaļlietas. Paldies "GNOSJÖ HJÄLPER" un viņu izturīgajiem šoferiem!

                                                                         Skolotāja Nora Norenberga

                                                                                                      16.12.2017.


Latvijas Republikas Proklamēšanas diena

       Latvija. "Nekad un nekur savā mūžā tu vairs nedzirdēsi skaistāka vārda par šo vārdu; tāpēc nemities to daudzināt, nebeidz slavēt valsti, kas šo vārdu nes." (J.Jaunsudrabiņš)

      Latvijas 99. gadadiena skolā tika sagaidīta, darinot Krotes skolas jostu, kādas, visticamāk, otras nav. Svētku līnijā uzrunas teica gan pagasta pārvaldniece Patricija Andersone, gan skolas direktore Gita Spiģere, gan skolēnu līdzpārvaldes pārstāvji. Ar dziesmām visus priecēja "Jautrie muzikanti" un viņu skolotāja Inita Ozola.

      Valsts dzimšanas diena ir tāds kā atskaites punkts padarītajam darbam un sākums kam jaunam. Pateicību  saņēma folkloras kopas vadītāja Līga Strēle, skolas saimnieks Saša Siņickis, šoferi Aivars Rosvalds un Jānis Kņūts, kā arī 9.klases skolniece Sindija Mierture.

     Gaidot Lavijas simtgadi, direktore visus aicināja darīt labus darbus sev, savai ģimenei, savai skolai, savai Latvijai. Bet noslēgumā vienojāmies skaistā kopdziesmā "Svētī debesīs šo zemi".

        Jauks kopābūšanas brīdis!

                                                              Skolotāja Nora Norenberga

                                                                                      5.12.2017. 

Krotes josta

      Šogad mūsu skola Latvijas 99. dzimšanas dienu sagaidīja, darinot Krotes pamatskolas jostu, kuras pamatā ir izkārtoti dzimšanas datu „Laimes musturi”. Jostas darināšanā tika iesaistīti visi skolas darbinieki, skolotāji un skolēni, tādējādi paužot vienotību. Savus izkrāsotos musturiņus katrs pats varēja pielīmēt pie jostas.

     Krotes skolas jostā ir atrodami ne tikai darbinieku,skolotāju un skolēnu musturiņi, bet arī mūsu novadnieku Kronvalda Ata, Alfrēda Krūkļa un bijušo skolas darbinieku musturi. Mēs ceram, ka jostas raksts tiks papildināts ar nākošās paaudzes musturiem.

     Sagaidot Latvijas 100. gadadienu, par jostas tapšanu,iespējams, tiks veidota arī neliela filma. 

                                                       Skolotāja Baiba Rosvalde

                                                                                                         4.12.2017.

Svētki Grobiņā

    2017 .gada 27.novembrī mūsu skolas 1.-3.klašu kolektīvi piedalījās CSDD rīkotajos svētkos „Apgūstam ceļu satiksmes noteikumus jau no 1.klases!” Pasākuma mērķis-paaugstināt bērnu zināšanu līmeni satiksmes drošības jautājumos un ceļu satiksmes noteikumos.

    Pasākumu atklāja CSDD Liepājas nodaļas priekšnieka vietnieks Arnis Jekste un CSDD pārstāve Valda Kjaspere. „Ceļā ” devāmies kopā ar Luksoforiņu ,piestājot četrās pieturās:

·        Krustojums /puzle

·        Transportlīdzekļi un to pieturas

·        Droša pārvietošanās.(atstarotāji,sēdeklīši)

·        Krustvārdu mīkla-ceļu satiksmes pamatjēdzieni

Dienas otrajā daļā –āra nodarbība „Jūra”.

              1.-3. klašu audzinātājas : Dina Strēle,Baiba Rosvalde, Sandra Tomase

                                                                                            1.12.2017.

Mārtiņdiena

       9.novembrī 1.- 4.klašu skolēni pulcējās uz Mārtiņdienas pasākumu. Visi bija ieradušies maskās, jo līdz ar Mārtiņdienu sākās ķekatās iešanas laiks.  Pasākuma laikā katra maska centās izturēties atbilstoši savam tēlam. Bija dejas, rotaļas, priekšnesumi un noslēgumā saldas balviņas.

                             Direktores vietniece audzināšanas jomā Inita Ozola

                                                                                   13.11.2017.

 "Traistēni" Tartu

   28. un 29. oktobrī folkloras kopa "Traistēni" apmeklēja Tartu. 28. oktobŗī piedalījās starptaustiskajā konferencē "Tartu loma latviešu un igauņu nacionālajā atmodā".

     29.oktobrī iepazināmies ar Tartu vecpilsētu un tās vēsturi.

                                                          Līga Strēle, "Traistēnu vadītāja 

                                                                                     30.10.2017.
 Uzņēmējdarbības  iedvesmas konference „Uzdrīksties uzvarēt”

      2017.gada 26.oktobrī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu hallē skolēni no visas Latvijas pulcējās uz grandiozu pasākumu – uzņēmējdarbības iedvesmas konferenci  #UZDRĪKSTIES UZVARĒT, kas šogad notika jau piekto reizi!          Arī mūsu skolas SMU „Jautrie pirkstiņi” un „Skalu puikas” piedalījās konferencē. Konferencē dzirdējām dažādus stāstus par uzdrīkstēšanos. 

                                                                               Šie uzņēmēju, politiķu, SMU Eiropas finālistu stāsti iedvesmo skolēnus dibināt savus skolēnu mācību uzņēmumus un pēc tam  gūt panākumus biznesā. Apskatīt foto no pasākuma var https://www.facebook.com/JALatvia                                                                                                               Pēc konferences iedvesmoti un ar pozitīvām emocijām devāmies atpūsties. SMU „Jautrie pirkstiņi” atpūtās Līvu Akvaparkā, bet SMU „Skalu puikas” devās spēlēt boulingu.

                 Inita Ozola, SMU "Jautrie pirkstiņi"konsultante

                                                                        30.10.2017.                                                                                        

  5.klases Labie darbi

   Ierīkojot jaunos rotaļu laukumus un labiekārtojot skolas pagalmu, esam aizmirsuši par teritoriju ,kura atrodas aiz skolas . Tādēļ Labo darbu nedēļā 5.klase nolēma sakopt šo teritoriju.

    Katram tika savs darbiņš. Meitenes ravēja zāli gar sporta halli un grāba lapas. Zēni cēla un vēla akmeņus,vāca žagarus un veda lapas.
      Prieks visiem par paveikto. Nolēmām pavasarī turpināt. Gribam,lai arī šī skolas daļa būtu iemīļota rotaļu un pastaigu vieta skolēniem.

                                                              Klases audzinātāja Dina Strēle   

                                                                            26.10.2017. 

    Vislatvijas Putras programma 2017.                             Šī gada tēma - “Auzās ir spēks”.
 

      10. oktobris ir Starptautiskā Putras diena , bet oktobris ir pasludināts par Putras mēnesi.

    Uztura speciālisti atzīst, ka aptuveni pusi no uztura jāveido graudaugu produktiem. Lai veicinātu skolēnu zināšanas par graudaugu lomu uzturā, jau piekto gadu tiek organizēts projekts Putras programma skolās.

      Lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, Putras mēnesis tiek atzīmēts ar dažādām aktivitātēm.

            Skolēni iepazinās ar prezentāciju “Graudā ir spēks” un pārrunāja redzēto.

      Putras dienas ballē 1.- 4. klašu skolēni ieradās, ģērbušies pavāra tērpos, ar koka karotēm rokās. Lai tiktu ielaisti ballē, iepriekš bija jāaizpilda ieejas karte. Skolēni balli iesāka ar slavas dziesmu Putrai, dejoja Putras deju, pildīja izzinošus uzdevumus.

      3. un 6. klases skolēni, gatavojoties Putras dienas pasākumam, ilustrēja pasaku “Mamm, kur lielā karote” un sacerēja pasaku par putru, kurā visi vārdi sākās ar burtu P. Degustēja sešu veidu auzu putras un “kronēja” Putru Karalieni. Balsošanas rezultātā šo titulu ieguva auzu biezputra ar pienu un šokolādi. 

          Skolēni atzina – putras ir gardas un veselīgas, viegli pagatavojamas un iekļaujamas ikdienas ēdienkartē! #AUZINGS TURPINĀS!

                              3. un 6. klases audzinātājas- sk.S.Tomase un sk.I.Ozola

                                                                                                   24.10.2017.

  Labie darbi

        „Labo darbu nedēļa”  Latvijā šogad tiek atzīmēta no 16. līdz 23.oktobrim. Mēs, 6.klases skolēni un audzinātāja, savu labo darbu paveicām jau ātrāk. 2.oktobrī ar pašu gatavotām apsveikuma kartiņām un rudens ziediem rokās devāmies ciemos pie mūsu pirmsskolas audzinātājas un bijušās skolas direktores Zigrīdas Dūdumas. Mēs veicām dažādus rudens darbus viņas sētā. Zēni grieza dzīvžogu, meitenes lasīja ābolus un bumbierus, grāba lapas, nogrieza vecās puķes, ravēja un slaucīja celiņus. Pēc pastrādāšanas  bija dubults prieks – satikām savu bijušo audzinātāju un padarījām labu darbu!

                                                           I.Ozola, 6.klases audzinātāja                  

Vispirms sūrs darbs…. 

     Sākoties jaunajam mācību gadam, daudzi skolēni sev nosprauž mērķus – labi mācīties, būt aktīvam ārpusstundu pasākumos, piedalīties dažādos konkursos. Manuprāt, tas ir to vērts. Mūsu skolā jau tā ir tradīcija – aktīvākie un labākie skolēni brauc mācību ekskursijā.

         1. jūnijā projekta ekskursijā “Es būšu speciālists” uz Zemgali devās 18 skolēni. Apskates objekti bija Piparmētru namiņš, kur iepazināmies ar šī auga labajām īpašībām un plašajām izmantošanas iespējām. Pēc dekupāžas tehnikā apstrādāta krūzīšu paliktņa un ziepju vārīšanas, ļoti labi garšoja pusdienas - skābeņu zupa, Briseles vafeles un piparmētru tēja. Tālāk devāmies uz Jelgavu. Apskatījām pilsētu no Svētās Trīsvienības baznīcas skatu torņa, uzspēlējām boulingu. Aizraujoša bija izlaušanās spēle savrupmājā “Vistas kāja”. 15 minūšu laikā bija jātiek laukā no tumšas istabas kopā ar Pepiju Garzeķi un Nelsona kungu. Ieslēgt gaismu, atrast pasakas varoņus un istabas atslēgas varēja, izpildot dažādus uzdevumus. Šajā spēlē vajadzēja sadarboties, domāt ātri un atcerēties literāro pasaku par Pepiju Garzeķi. Kamēr viena grupa bija tumšajā istabā, pārējie iemācījās braukt ar segveju.  

      Bērniem vēl ļoti patika nodarbība Karameļu darbnīcā, kur varēja vērot, kā no glikozes sīrupa pagatavo dažāda veida karameles. Beigās katrs pats uztaisīja sev gardo našķi. Visprecīzāk karameļu darbnīcu raksturoja Sindija : “Skolotāj, kāpēc jūs mūs šeit neatvedāt ātrāk?” Mācību ekskursija noslēdzās ar picu ēšanu. Pārsteidza, cik lielas var būt picas.

       Šis mācību gads tikai sācies, vēl var paspēt ar labiem panākumiem piedalīties konkursos, olimpiādēs, labi mācīties. Tad arī var cerēt uz jauku mācību gada noslēgumu.

Projekta “Es būšu speciālists” iesniedzēja Dzidra Šterna

 "Profesiju karuselis"

  Jaunā mācību gada ieskaņā mūsu skolā ES projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 "Karjeras atbalsts izglītojamiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros 1.-5. klašu skolēniem notika pasākums „Profesiju karuselis”. Uzklausot Meistaru stāstīto un aktīvi līdzdarbojoties, skolēniem bija iespēja iepazīties ar piecām dažādām profesijām, uzzināt par iespēju strādāt kā individuālajam uzņēmējam.

     Keramikas un Mākslas darbnīcās skolēni varēja vērot, kā top mākslas darbs un izmēģināt, kā izdodas pašiem radīt savus darbiņus. Sarunās ar darbnīcu vadītājām Kristīni Cukuru un Daci Gailīti varēja uzzināt, ka mākslā ir svarīgi pamanīt detaļas, ir jābūt daudzpusīgam, jāmācās arī matemātika, bet visgrūtāk ir izdomāt, ko veidot. Galdnieka pasaules vadītājs Mārtiņš Cukurs skolēnus iepazīstināja ar modernu galdnieka palīgu datoru un ar to saistītu darbgaldu. Tagad var atvieglot daudzas funkcijas un ar koku droši var strādāt arī meitenes. Bet, lai izaugtu vērtīgi lietaskoki, tie ir jāizaudzē. Par to skolēni varēja uzzināt Mežkopja pasaulē pie mežkopja Agra Džeriņa, kā arī praktiski izmēģināt dažādas palīgierīces, piemēram, koka augstuma un resnuma noteikšanai. Sporta treneris Kaspars Dzintars Sporta pasaulē skolēniem lika stafetēs pārbaudīt savas spējas un attapību un novēlēja mācīties visu mūžu un, lai darītu ko darīdams, kaut vai blēņas, visu darīt pa īstam, no sirds!

    Skolēni un klašu audzinātājas saka „Paldies!” darbnīcu vadītājiem par atsaucību un ieguldīto darbu.

                                                    I.Krugale, karjeras konsultante