Ceļojums apkārt pasaulei. Pasaka par Sprīdīti

            21. maijā Krotes skolas skolēniem bija iespēja vērot projekta „Skolas soma” ietvaros koncertlekciju „Ceļojums apkārt pasaulei. Pasaka par Sprīdīti”. Tas bija virtuāls, muzikāls ceļojums pa dažādām pasaules valstīm. Skolēni iepazinās ar šo valstu īsu raksturojumu, populārākajām melodijām un dziesmām, kā arī varēja uzzināt par dažādiem latviešu sasniegumiem pasaulē. Piemēram, Herberta Cukura lidojumu uz Gambiju 1933.gadā, Raimonda Paula populārāko dziesmu Japānā u.c..

               Skolēniem muzikālā lekcija ļoti patika un daudzi izmantoja iespēju izdejoties pie tik populārām melodijām kā „Ievan polka” (Somija), „Ti j mene pidmanula”(Ukraina), „Jauns un traks”(Latvija) u.c. Paldies skolas administrācijai par doto iespēju nedaudz paceļot pa pasauli gluži kā Sprīdītim.                                 

                                                                                        Sagatavoja B.Rosvalde

                                                                                             26.05.2021.



13. un 14. maijā notiks tiešsaistes nodarbības par drošu uzvedību pie ūdens.

Nodarbībā skolēni uzzinās, kam pievērst uzmanību, izvēloties drošu peldvietu, kāda ir pareiza un atbildīga uzvedība, atpūšoties pie ūdens un nodarbojoties ar ūdenssporta veidiem.

Tiks skaidrota peldētprasmes nozīme, iemesli, kā rezultātā var notikt nelaime, un kliedēti mīti par slīkšanas atpazīšanu.

Lekcijas vadīs “Liepājas Olimpiskā centra” peldbaseina vadītājs, peldēšanas, burāšanas treneris Toms Jēkabsons un improvizators, aktieris Artūrs Breidaks, kā arī pieredzē dalīsies diennakts basketbola turnīra “Krastu mačs” vadītājs Renārs Zeltiņš.

Nodarbību laiki:

1.- 4. klasēm 13. maijā plkst. 9.00 – 10.20

5. - 7.  klasēm 13. maijā 11.00 – 12.20

8. - 9. klasēm 14. maijs plkst. 9.00 – 10.20



Katrs atsevišķi, bet visi kopā

     Šogad Krotes mazpulcēni, respektējot valstī noteikto kārtību, Lielajā talkā piedalījās katrs atsevišķi, bet tomēr visi  kopā. Mūsu valsts sākas ar katras mājas pagalmu-tāpēc šogad mazpulcēni sameklēja kādu sakopjamu vietiņu savā mājā vai tās apkārtnē. Lai gan laika apstākļi mūs šajā dienā nelutināja, tomēr kāds Latvijas stūrītis kļuva sakoptāks un tīrāks.

     Augsim Latvijai!

                                                                        Mazpulku vadītāja I. Zvirbule

                                                                                                         2.05.2021.
Mazpulki par barikāžu laiku

    Šogad aprit 30 gadi, kopš 1991.gada janvāra barikādēm-tāpēc Krotes mazpulks ir iesaistījies projektā Kurzemes jauniešu kopdarbs – pētījums «Janvāra barikādēm – 30».Pētījumu organizē biedrības «Latvijas ģenerāļu klubs» un “Latvijas Mazpulki” sadarbībā ar Aizsardzības ministrijas Jaunsardzes centru, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādi, 1991. gada Barikāžu muzeju un Saldus novada pašvaldību.

    Mazpulcēni Marija Elīna Lācīte, Enija Valdmane,Emīlija Balčus, Maira Šulce un Līva Vēkause izzināja un iepazina  Priekules novada un Bunkas pagasta cilvēkus, 1991. gada janvāra barikāžu dalībniekus, apkopjot viņu vēsturiskās liecības, apzinot barikāžu dalībnieku devumu  mūsu valsts neatkarības stiprināšanā.

     Mazpulcēni apciemoja un intervēja Viesturu Niedolu, Edgaru Darguži, Ivaru Vītolu, Silviju Pāvilu un Askoldu Šēnbergu.

     Visi pētījuma dalībnieki 2021. gada 14. augustā tiks aicināti uz Kurzemes jauniešu saietu “Esiet kā vīri!” Saldus novada Jaunlutriņos - latviešu strēlnieku pulkveža Jukuma Vācieša dzimtajā vietā.

    Paldies mazpulcēniem, barikāžu dalībniekiem, vecākiem- Litai Vēkausei un Evitai Valmanei.

                                                                Mazpulku vadītāja Indra Zvirbule       

                                                                                    2.05.20212.    

                 

20.aprīlī tika publicēti matemātikas konkursa Ķengurs rezultāti. Mūsu labākie pa klasēm:

KlaseVārds, uzvārdsVieta valstīKopējais dalībnieku skaits
2.Lauris Barkus4681483
3.Annija Barkus3421362
4.Markuss Renārs Rūtiņš4611319
5.Laura Rosvalde3831031
6.Enija Valdmane327895
7.Darens Miltenis382736
8.Gatis Kadaģis8636
9.Rūta Matjasa438616

Iepriecina 8.klases skolnieka Gata Kadaģa sniegums – 8.vieta valstī, pareizi atbildēti 98,43% .

Līdz ar to mūsu skola ir 8.klašu labāko  sarakstā” Labākie no labākajiem”:

1. "Rīgas Komercskola" Tālmācības vidusskola

2. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija    2. Rīga

4. Ķemeru pamatskola

5. Rīgas Valsts 1. Ģimnāzija    5. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

7. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

8. Daugavpils Valsts ģimnāzija   8. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija   8. Krotes Kronvalda Ata pamatskola

11. Daugavpils 9.vidusskola  11. Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolas vidusskola "PREMJERS"

13. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

14. Rīgas Valsts 1. Ģimnāzija  14. Rīgas Valsts 1. Ģimnāzija  14. Rīgas 72.vidusskola

17. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

18. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija   18. Rīgas Valsts 1. Ģimnāzija   18. Rīgas Valsts 1. ģimnāzija

18. Rīgas Valsts 1. Ģimnāzija.

Dir.vietn.izglītības jomā: Dz.Šterna

                                                                                  26.04.2021.



   Šogad 8.-9.klašu konkursā “Fizmix Eksperiments” galvenā tēma bija zaļā fizika, kas aktuāla ne tikai jauniešiem, bet arī visai sabiedrībai. Konkursā skolēni iegūst jaunas zināšanas, izpratni, kā fizikas zināšanas pielietot ikdienas situācijās, mācās strādāt komandā. Šis konkurss tiek pielīdzināts atklātai fizikas olimpiādei.

   Atlases kārtā visu marta mēnesi skolēni pildīja 28 dažādas grūtības uzdevumus- gan aprēķina, gan praktiskos, gan meklēja informāciju. No katra reģiona 10 labākās komandas iekļuva pusfinālā. Mūsu komanda “Zibeņi”- astotie.

    Pusfinālā nepilnu divu stundu laikā bija jāizpilda gan tests ar dažādiem uzdevumiem, gan praktiskie darbi. Komanda aizrautīgi risināja uzdevumus, eksperimentēja.

    Rezultāts iepriecināja visus – 4.vieta Kurzemes reģionā.

   Komanda “Zibeņi”: Renārs Eglītis, Ieva Ikerte, Daniela Amanda Kņūta( 9.kl.), Gatis Kadaģis, Ivo Šulcs(8.kl.).

Fizikas skolotāja Dz.Šterna

                                                                                                      26.04.2021.


Esi līderis!

   Pēc pāris gadu pārtraukuma skolā atkal darbojas programma “Esi līderis!”. Viens no svarīgākajiem konkursiem ir “Profesionālis 2021”. Šogad konkursu sponsorēja Ādažu čipsi, tātad tēma ir čipsi. Mūsu skolu pārstāvēja komanda “Sapņotāji” – Kate Agnese Lācīte (7.kl.) un Amanda Stepiņa(8.kl.). Pusfinālā meitenēm bija jānoskatās prezentācija par uzņēmumu, tad jāveido jauns produkts līnijā Ādažu kraukšķi. Trīs stundu laikā meitenes radīja ideju jaunam kraukšķu produktam – garšu, formu, iepakojuma dizainu un kā reklamēt. Pēc tam visas komandas savas iedejas prezentēja. Liels bija pārsteigums, kad ieraudzījām , ka esam starp fināla dalībniekiem. Fināla prezentācijā jau vajadzēja produkta prototipu, reklāmu, iesaiņojumu. Amandas un Kates idejas bija kolosālas, un arī rezultāts neizpalika: 2.vieta valstī pamatskolu grupā.

Konkurss_Profesionalis_2021.mp4

                                                                     Skolotāja – konsultante Dz.Šterna

                                                                                                       20.04.2021.


Rēķini galvā Latvijas fināls

     Arī šogad Rēķini galvā fināls notika tiešsaistē. Priecājamies par 7.klases skolnieku Darenu Milteni, kurš vecuma grupā 7.-12.klase  bija vienīgais septītklasnieks. Darens  godam cīnījās ar vidusskolēniem. Droši varam teikt, ka Darens galvā rēķina Latvijā vislabāk starp saviem vienaudžiem! Malacis, Daren!

Matemātikas sk. Dz.Šterna

20.04.2021.


Krotes skolas skolēni sveic Lieldienās:

Krotes skolas skolēni sveic Lieldienās


https://scratch.mit.edu/projects/505330138


    Janvāra pēdējā sestdienā noslēdzās starptautiskā algoritmiskās domāšanas konkursa Bebr[a]s fināls. Konkurss kļuvis uzskatāms par vienu no vērienīgākajiem skolēnu konkursiem Latvijā, šogad pulcējot teju 15 000 dalībnieku no 359 skolām. Tieši šī aktivitāte organizatoriem devusi impulsu jau trešo gadu apkopot Latvijas skolu indeksu, izceļot 100 Latvijas skolas, kuras visaktīvāk veicina skolēnu interesi par informātiku un datorzinātnēm.

     100 aktīvāko skolu sarakstā šogad iekļuvušas skolas, kuras iesaistījušas vismaz 15% savu skolēnu, bet aktīvāko skolu piecinieku veido skolas, kuras dalībai konkursā motivējušas teju 100% 5.-12. klašu audzēkņu. Jau otro gadu pēc kārtas pirmo vietu Latvijas skolu indeksā ieņem Silenes pamatskola, jo konkursā Bebr[a]s piedalījušies visi šīs skolas audzēkņi. Otrajā vietā šogad atrodas Andreja Upīša Skrīveru vidusskola, kurai izdevies iesaistīt 99% audzēkņu. 3. un 4. vietu ieņem Krāslavas Valsts ģimnāzija un Krotes Kronvalda Ata pamatskola (piedalījušies 98% skolēnu), bet piekto vietu ieņem Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola (95%).

  Informācija no https://www.e-klase.lv/aktualitates/zinas/skolenu-interesi-par-datorzinatnu-apguvi-visaktivak-veicina-vidzeme-liecina-latvijas-skolu-indekss?id=20932

                                              Direktores vietniece izglītības jomā  Dz.Šterna

                                                                                                      2.03.2021.


Dzimtās valodas diena

     21. februārī pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā dzimtās valodas diena. Valsts prezidents Egils Levits ir sagatavojis īpašu videouzrunu skolotājiem un skolēniem, uzsverot dzimtās valodas vērtību un nozīmi katra cilvēka personības un pasaules uztveres veidošanā.


1.klases sniegavīri

               Šogad arī 1. klasei mācības notiek attālināti. Šajā laikā skolēniem pašiem mājās ir jāapgūst dažādas darba tehnikas gan mājturībā, gan vizuālajā mākslā. Tā nu ir radusies ideja visus sniegavīrus, kas izveidoti vai uzzīmēti šajā laikā, apkopot vienā muzikālā sniegavīru parādes video.         Jauku skatīšanos!

Sniegavīru parāde

                                Informāciju sagatavoja 1.kl.audzinātāja Baiba Rosvalde

                                                                                                      18.02.2021.

Pirmskola rosās

Visskaistākā laikam ir ziema,

Kad uzsnidzis sidrabains sniegs,

Visskaistākā laikam ir diena,

Kad tevi neatstāj prieks.....

      Tā kā šogad ziema mūs īpaši lutina ar daudz pūkainu sniegu. Dāvājot iespēju pilnībā izbaudīt ziemas priekus. Sniega dienā bērni baudīja visdažādākās sporta aktivitātes sniegā. Baudot šo dienu ārā, visi guvām pozitīvas emocijas, prieku un sārtumu vaigos.

                                                                Inita Pauzere, grupiņas audzinātāja

                                                                                                      11.02.2021.


Video sveiciens svētkos

Krotes skolas Ziemassvētki 2020


1.semestra noslēgums

             Šo gadu mēs noteikti atcerēsimies – ar attālināto mācīšanos, ar dažādiem ierobežojumiem un ar to, ka 1.semestrī 1.-9.klasē neizlika vērtējumus. Bet Sūrapa liecības gan skolēniem tika piešķirtas, jo tieši šis laiks parādīja, kuri viscentīgākie un apznīgākie.

       Sūrapa liecības par apzinīgu mācību darbu 2020./2021.m.g. 1.semestrī saņēma:

1.klasē – Elisa Jakšta, Emīlija Vecvagare

4.klasē -  Diāna Strazdiņa

5.klasē – Laura Rosvalde

6.klasē – Marija Elīna Lācīte, Enija Valdmane, Līva Vēkause

7.klasē – Kate Agnese Lācīte, Kendija Kņūtiņa

8.klasē - Gatis Kadaģis

9.klasē – Daniela Amanda Kņūta

                                                                                     Dz.Šterna

                                                                   Direktores vietniece izglītības jomā

                                                                                                       23.12.2020.

     Nopelnot vērtējumu literatūrā un saņemot medaļas, beidzies šī mācību gada 1.semestra ārpusklases lasīšanas darbs. Aizpildot lasīšanas dienasgrāmatu, svarīgi ievērot noteikumus, bet, lai pretendētu uz kādu no medaļām, nozīmīgs arī tās iesniegšanas laiks. 1.semestra rūpīgākie raitākie lasītāji:

1.vietas medaļa- Laura Rosvalde (5.klase);

2.vietas medaļa- Gatis Kadaģis (8.klase);

3.vietas medaļa- Jana Pušinska (8.klase).

                                                                Skolotāja Nora Norenberga

                                                                                                 23.12.2020.

    Novembrī  Latvijas skolās jau piekto gadu notiek starptautiskais skolēnu loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkurss “Bebr[a]s”. Tajā piedalījušies 14 890 5.-12. klašu skolēni no 359 Latvijas skolām. No mūsu skolas konkursā piedalījās visi 5.-9.klases skolēni.

   Šogad starptautiskais konkurss norisinājās jau 17. reizi, pulcējot apmēram 3 miljonus dalībnieku no vairāk nekā 50 valstīm. Tā norisi Latvijā  nodrošina IT uzņēmums “Visma”.

      Skolēniem bija jāpieslēdzas konkursa sistēmai, kurā 35 minūšu laikā jāizpilda savai klašu grupai atbilstoši 15 uzdevumi, liekot lietā tikai loģisko domāšanu. Lielākā daļa no uzdevumiem veidoti interaktīvi un iekļauj kādu no informātikas pamatprincipiem.

            Šogad mūsu skolā labākie:

5.-6.klašu grupā-  Jūlija Domenika Krūmiņa;

7.-8.klašu grupā- Ivo Šulcs;

9.klasē- Renārs Eglītis.

                                                                                                                                                                                                                             Skolotāja Dz.Šterna

                                                                                                          23.12.2020.



Ziemassvētki ir ceļā, Mieru dvēselēs aust...

   Decembris ir laiks, kad gatavojamies gada gaidītākajiem svētkiem- Ziemassvētkiem. Šogad 5-6 gadīgo bērnu grupiņa svētku noskaņu rada paši. Rotājam grupiņu, griežam, zīmējam, līmējam. Pušķojam egli, cepam un rotājam piparkūkas.

      Lai sirds siltums silda ikvienu šajos Ziemassvētkos!

                                                    Grupiņas audzinātāja I.Pauzere

                                                                                                          17.12.2020.
Viss par bitēm…

      9. decembrī 1. klases skolēniem visa diena pagāja, runājot un mācoties par bitēm. Vispirms skolēni noskatījās filmiņu par bitēm un medu. Pēc filmiņas noskatīšanās bija iespēja aplūkot bišu stropa maketu ar visiem rāmīšiem un vaska strēmelītēm. Latviešu valodas stundās skolēni aizpildīja dažādas darba lapas par bitēm, biškopības produktiem – meklēja pazudušos burtus, noteica zilbju skaitu utt., bet mājturībā no apgūtajām tehnikām veidoja bites attēlu. Diena noslēdzās ar galda spēles „Izglāb biti” apgūšanu. Pēc labi padarīta darba katrs skolēns saņēma Latvijas Biškopības biedrības sarūpētu dāvaniņu – trīs dažādu medus paraudziņus un informatīvi izglītojošu magnētiņu.

                                                             Informāciju sagatavoja Baiba Rosvalde

                                                                                                            14.12.2020.


Krotes Kronvalda Ata pamatskolas skolēni sveic valsts svētkos

      

Skatīt šeit:

Sveicieni Latvijai 102.dzimšanas dienā

Karjeras nedēļas ietvaros- interaktīva infografika :

infografika

Mācāmies programmēt

       Līdz 25.oktobrim visā Eiropā norisinās lielākie kontinenta programmēšanas svētki "Code Week 2020". 15.oktobrī ar 4.klases skolēniem attālināti pieslēdzāmies programmēšanas skolas "Learn IT" vadītajai nodarbībai un kopā apguvām Scratch programmēšanas valodas pamatus.  Negāja viegli, jo temps bija ātrs, bet rezultāts -  labs. Priecājos par skolēniem, kuri izteica vēlēšanos pieslēgties tiešaistes nodarbībai arī brīvdienās.

                                            Robotikas pulciņa vadītāja Dz.Šterna

20.10.2020.

Kā mēs zinām reizrēķinu...

   Jau ceturto gadu oktobra sākumā skolā ir satraukums – Pasaules reizināšanas tabulas diena, kurā 3.-9. klases skolēni demonstrē savas reizrēķina zināšanas. Akcijā  piedalās skolas no visas pasaules. Šogad reģistrējās 5242 skolas, tajā skaitā 7 no Latvijas.

     Šajā gadā konkursam bija 2 daļas – rakstiskā un mutiskā, arī vērtēšana divās grupās – 3.-6.klase un 7.-9.klase. Skolēni secināja, ka visgrūtāk ir atbildēt mutiski, piemēri ir viegli, bet ne vienam vien  traucē stress.

Labākie -  3.-6.klašu grupā:

1.v.  Laura Rosvalde 5.klase

2.v.  Rēzija Jansone 5.klase

3.v.  Emīls Brenfelds 3.klase

                                7.-9.klašu grupa:

1.v.  Darens Miltenis 7.klase

2.v.  Ildze Druņģe 7.klase

3.v.  Daniela Amanda Kņūta 9.klase.

Paldies visiem, kas palīdzēja konkursu organizēt!

Matemātikas skolotāja Dz. Šterna

20.10.2020.

Miķeļtirgus

        Miķeļtirgus mūsu skolā ir tāda labi iedzīvojusies tradīcija. Šogad tirgus bija tāds pašķidrāks-mazāk pircēju, mazāk pārdevēju- tātad kaut kas jāmaina- nevis jāsaīsina tirgus laiks, lai žvīks-žvāks nopērk gardumus, apēd, un viss. Nākamgad, varbūt, jādara tā- tā andele jānopelna, ar rotaļām, ar spēlēm, ar prātu un spēku, un tikai tad- pēc tingeltangeļa- sāksies tirgošanās un kaulēšanās. Tātad līdz nākošajam Miķeļtirgum, jo tagad mums ir pat savs placis- gan darbiem, gan atpūtai.

                                                "Traistēnu "vadītāja Līga Strēle

                                                                                                    14.10.2020.

Rudentiņš, bagāts vīrs

"Rudentiņš, bagāts vīrs,

Daudz atvedis vezumā,

Burkāniņus, kāpostiņus,

Kartupeļus, sīpoliņus."

     Ir pienācis jau atkal rudens, Nu jau kļuvis par tradīciju rīkot ikgadējo rudens ziedu un dārzeņu kompozīciju  izstādi „Rudentiņš, bagāts vīrs”.

    Tika aicināti visi pirmsskolas bērni kopā ar vecākiem piedalīties rīkotajā kompozīciju izstādē. Dalīties ar idejām, priecāties pašiem un rādīt citiem savus darbus.

         Darbus varēja apskatīt no 14.-30. Septembrim pie lielās skolas.

   Par piedalīšanos rīkotajā izstādē PATEICĪBAS ieguvuši: Alekss Kaņevskis, Annika Kaņevska, Paula Barkus, Emīls Kuršinskis, Jēkabs Grullis, Ernests Bergmanis, Kristers Šteinbergs, Ralfs Kļava, Markuss Buncis, Toms Voitkēvičs.

                                                                                 Skolotāja Kristina Kulbare

                                                                                                       7.10.2020.
Olimpiskā diena

     Krotes Kronvalda Ata pamatskolas Olimpiskās dienas pasākums notika jaunizveidotajā laukumā pie skolas. Skolas kolektīvs plkst.10.00 nostājās vingrošanai. Vingrojumu varēja vērot uz ekrāna. Vingrojumu atkārtojām vairākas reizes. 1.-3.klases skolēni veica dažādas veiklības stafetes.

                                                         Sporta skolotājs Vaclovs Svažs

                                                                                             29.09.2020.
6.klases skolēni Sudrabu Edžus 160 gadu jubilejas pasākumā

  Saņemot ielūgumu apmeklēt Sudrabu Edžus 160 gadu jubilejas pasākumu Gramzdā 23. septembrī, 6.klases skolēni lasīja stāstu "Dullais Dauka", lai varētu uzrakstīt savu izdomātu tā turpinājumu. Pēc balsojuma klasē tika nolemts pasākumā lasīt M.E.Lācītes rakstīto. Salīdzinot ar notikumiem Sudrabu Edžus stāstā, Marijas izdomātais turpinājums bija gaišāks un pat romantiskāks. Arī pārējo skolēnu redzējums par tālākiem iespējamiem notikumiem bija pozitīvs.

     Gramzdā izstaigājot Sudrabu Edžus takas, redzējām vecāko ēku, četru rindu liepu aleju,piemiņas vietu skolas parkā revolucionāriem, pabijām baznīcā un pie "Latvijas vārtiem"- vietā, kur valsts simtgadē arī Krotes skolas bērni piedalījās ozolu stādīšanā.

      Bet ar rakstnieku un skolotāju Sudrabu Edžu, kurš dzīvojis un strādājis Gramzdā, kā arī Dullo Dauku klātesošos iepazīstināja skolotāja Maija Bungše. Ar nelielu iestudējumu uzstājās skolēni no Meņģeles- rakstnieka dzimtās vietas. Ieradās arī pats Dullais Dauka. Daukam piepalīdzot, tika aizdegtas jubilejas kūkas sveces un dalītas dāvaniņas.

     Ļoti izzinošs pasākums, kas prasīja gan pacietību, gan uzmanību!

    Paldies skolotājām Skaidrai Klasiņai un Maijai Bungšei- patīkami just, ka vērtīgais Jūsmājās tiek godināts.

                                                    6.klases audzinātāja Nora Norenberga

                                                                                                   23.09.2020.